Geschiedenis

De historie van het bedrijf dateert uit 1926, een melkveebedrijf met een 4-tal koeien en varkens, en 2 stuks jongvee. Piet Borst ging samen met Siem verder na het overlijden van hun vader in 1934.
In 1938 ging Piet weer alleen door met de koeien en ander werk. Na jaren te hebben mee geholpen in het bedrijf is Cor Borst (vader van Patrick & Joost) in 1972 in het bedrijf gekomen tot de periode 1979.
Hierna werd Mts C Borst-Wit opgericht, "de naam van vader en moeder".
In dit jaar werd ook gestart met het telen van kolen op een paar hectare grond en de eerste kolen die hij teelde, werden dan ook direct verwerkt en opgehaald.

In 1993 kwam ik (Patrick) in het bedrijf, en zorgde voor expansie en uitbreiding van het melkveebedrijf en de kolenteelt. Mijn broer John had ook interesse in het bedrijf, dus een paar jaar na mijn intrede kwam John in 1997 van school om ons team te versterken. 
In deze tijd betrokken wij een werkruimte en koelcel van Fam. Stuyt bij ons in de buurt. Door deze externe werkruimte waren we flexibeler en konden we meer kool verwerken.
Doordat de vraag bleef toenemen hebben we in 2005 een koelcel inclusief verwerkingsruimte gekocht naast ons eigen land in Heerhugowaard de Noord. In deze periode zijn we ook begonnen met het verwerken voor derden.

Door deze ontwikkeling die keer op keer werden overtrokken, waren we al snel genoodzaakt om uit te breiden en hebben toen door Aannemersbedrijf R & H Beers BV ook uit De Noord een volledige nieuwe agrarische bedrijfshal laten bouwen. Inclusief ruime werkruimte en een half automatische verwerkingslijn met aangelegen koelcellen en verwarmde laaddocks.
Door deze grote stap voorwaarts konden wij de klant beter en sneller bedienen.

In 2017 is Toby Dekker bij het bedrijf gekomen. Het bedrijf veranderede toen ook van Maatschap P&J Borst naar Koolverwerking Borst - Dekker. Tot zover even over het verloop van Koolverwerking Borst - Dekker.